16 feb. 2014

PRAJITURA DE SEZON

Indiferent de sezon, recomand aceasta prajitura. E un desert foarte dulce, usor de realizat si destul de ieftin daca ingredientele iti apartin. 
Cum soarele s-a indurat sa apara, iar la meteo nu se mai anunta nici un cod si temperaturile sint in crestere...m-am gindit sa inventariez borcanele cu dulceata de prin camara...Am constatat ca nu era usor deoarece am omis sa le etichetez si cu greu le-am dibuit continutul. Am ales astfel din fiecare tip de dulceata cite un borcanel, am desertat continuturile sa ma dumiresc...visine, cirese albe si amare, capsuni, caise, gutui, mere...si am facut un mix multicolor deasupra unui pandispan pe care l-am acoperit cu bezea. Printre fructele din dulceata am presarat si citeva nuci.
Reteta e foarte simpla: pentru pandispan am folosit 6 oua, 6 linguri de ulei, o cana mare de zahar, o cana de faina, vanilie, coaja de porocala, 1lg de sare. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat apoi zaharul,  faina, galbenusurile amestecate cu uleiul, sarea, vanilia, coaja de potocala, am omogenizat. Am copt pandispanul, am imprastiat dulceturile, nuca si usurel bezeaua. Aceasta am facut-o din 4 albusuri si o cana de zahar.
Am mai introdus tava la cuptor la foc mic, cu usa intredeschisa ca bezeaua sa se usuce incet iar blatul sa nu se arda.
Cind bezeaua s-a uscat se poate scoate tava din cuptor, se lasa totul sa se raceasca si apoi prajitura se poate accesa in bucatele mici, de ce? pentru ca este foarte dulce. O bucatica e suficienta pentru a va convinge ca e destul!
Tips: dulceturile se scurg de sirop; acesta sa nu-l aruncati, il puteti folosi in apa minerala cu o feliuta de lamaie facindu-va astfel si un suc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu