7 aug. 2017

DULCEATA DE ARONIA (scorus negru)



300 gr. fructe fara codite si spalate
240 gr, zahar
100 ml apa
O bucatica de scortisoara
2 plicuri de zahar vanilat   
Zeama de lamaie (½ lamaie stoarsa)

Fructele se desprind de pe codite, se spala si se imprastie zaharul peste ele. Se lasa pina  a doua zi.  Se pun la fiert cu apa (pe focul mic), bucatica de scortisoara si zaharul vanilat cca. 30 min, dupa care se incearca siropul pe o farfurioara. 

Daca picatura nu se mai scurge dupa ce se raceste, dulceata este gata. Se adauga zeama de lamaie si se mai lasa 5 minute sa fiarba.

Din aceasta cantitate de fructe iese doar un borcanel de 400 gr…eu atita am avut, mi-as fi dorit sa fie mai mult insa plantutele mele sint foarte tinere. (3 ani)

E prima data cind culeg aceste fructe si am ramas placut impresionata de produsul finit…o dulceata fina, aromata, cu o culoare rosu intens..foarte buna cred pentru papanasi, clatite, topping la inghetata…
 
Aronia sau scorusul negru..este arbustul care face aceste minunate fructe..Eu l-am primit cadou impreuna cu o mostra de gem de aronia atunci cind mi-am cumparat gardul viu

Nu eram foarte convinsa ca voi ajunge sa gust minunatele fructe…insa acum iata si dulceata. 

Daca aveti ocazia, cautati sa faceti rost de un astfel de pomisor, deloc pretentios dar foarte pretios!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu