240
gr, zahar
100
ml apa
O
bucatica de scortisoara
2 plicuri de zahar vanilat
Zeama
de lamaie (½ lamaie stoarsa)
Fructele
se desprind de pe codite, se spala si se imprastie zaharul peste ele. Se lasa
pina a doua zi. Se pun la fiert cu apa (pe focul mic), bucatica
de scortisoara si zaharul vanilat cca. 30 min, dupa care se incearca siropul pe
o farfurioara.
Daca picatura nu se mai scurge dupa ce se raceste, dulceata este
gata. Se adauga zeama de lamaie si se mai lasa 5 minute sa fiarba.
Din
aceasta cantitate de fructe iese doar un borcanel de 400 gr…eu atita am avut,
mi-as fi dorit sa fie mai mult insa plantutele mele sint foarte tinere. (3 ani)
E
prima data cind culeg aceste fructe si am ramas placut impresionata de produsul
finit…o dulceata fina, aromata, cu o culoare rosu intens..foarte buna cred
pentru papanasi, clatite, topping la inghetata…
Aronia
sau scorusul negru..este arbustul care face aceste minunate fructe..Eu l-am
primit cadou impreuna cu o mostra de gem de aronia atunci cind mi-am cumparat
gardul viu.
Nu eram foarte convinsa ca voi ajunge sa gust minunatele fructe…insa
acum iata si dulceata.
Daca aveti ocazia, cautati sa faceti rost de un astfel
de pomisor, deloc pretentios dar foarte pretios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu