29 mai 2019

DULCEATA DE TRANDAFIRI

Una din cele mai rapide retete de dulceata este cea de trandafiri si, care pastreaza  autentic mirosul trandafirului de la inceput pina la consumul ei. De un rafinament aparte o asortez cu un ceai bun, pe o felie de paine prajita unsa cu putin unt la un mic dejun in plin rasfat.
Da, o iubesc deoarece o pot face, imi reuseste de fiecare  data, imi parfumeaza casa si sufletul.
Pregatirea ei nu presupune un timp indelungat, petalele se culeg usor, li se indeparteaza zona alba, se freaca cu zeama de la o lamaie, pina devin moi.

Eu am reusit sa culeg 645 grame de petale (de trandafir Damasc) pentru care este necesar 1 kg de zahar si 1/2 l apa. Se pun la fiert apa si zaharul iar dupa ce dau in clocot se adauga petalele. Se amesteca usor...timp in care adulmeci la maxim mirosul ce inunda casa...Dulceata fierbe pina cind siropul se leaga si capata o culoare intensa rosie....aproximativ 30 minute... se aseaza dulceata fierbinte direct in borcane, se inchid capacele si se acopera cu 3-4 servete textile pentru o racire lenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu