Cel mai simplu tort, si usor de digerat..e prima data cind il fac si a iesit exact cum mi l-am imaginat. Reteta e la indemana oricui.
8 mere potrivite
zahar 250 gr.
Optional:
eu am pus peste mere un borcan de dulceata de mere pe care tot eu am produs-o, deoarece merele au fost cam acrisoare, citeva cirese albe din dulceata si simburi de migdale...e fain cind le gasesti pe acolo..;)...si putina scortisoara
Intre timp se face un aluat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de ulei, 6linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 lg de praf de copt, esenta de vanilie, coaja de portocala, 1/2 lg de sare. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat apoi zaharulsi am continuat sa bat albususrile pina au devenit ferme, am adaugat galbenusurile ame
stecate cu uleiul, sarea, vanilia, coaja de portocala, am amestecat usor pina totul s-a omogenizat si apoi faina, am amestecat usor
Acest aluat l-am pus frumos peste merele coapte si am introdus totul la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.
Se face testul cu scobitoarea, si daca e totul in regula se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic apoi se ia un platou rotund, se pune deasupra cratitei si tinute impreuna se rastoarna totul astfel incit tortul sa se aseze direct pe platou si cratita sa ramina deasupra (mai tineti minte cum faceam forme de nisip la malul marii?? cam asa ne jucam si acum cu acest tort). Se lasa totul in aceasta pozitie pina se mai raceste un pic, apoi se inlatura cratita. Practic tortul se desprinde imediat ce e intors si ramine frumos pe platou cu merele deasupra. Dupa ce se va raci complet se va orna cu frisca dupa imaginatia fiecaruia...mie asa mi-a iesit, frumos frumos ...si abia astept sa-l devorez!!! bineinteles la o cana de ceai de mere si scortisoara...ince e frig afara...
A! si inca ceva...am facut un tort fara motiv!!!!! am avut timp!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu