25 apr. 2018

COZONAC DE PASTE...fara zahar ;)

Imi iubesc cozonacul!























A iesit atit de frumos si gustos..incit m-am indragostit de el! 
E un aluat inca in experimentare, insa deja sint multumita, in primul rind pentru felul cum am reusit sa fac umplutura sa se lipeasca de aluat! exlus de data aceasta sa existe spatiu intre ea si aluat dupa coacere.
Povestesc acum despre aluatul pentru cozonac cu maia salbatica, o reteta proprie la care inca lucrez.
Am dorit sa obtin un cozonac aromat, afanat, frumos marmorat. 
Reteta a suferit modificari in sensul ca nu am mai ingreunat aluatul cu cantitatea de zahar pe care o ragasim in multele retete de pe net cit si in cartile de bucate...si am inlocuit-o cu siropul de stevie....dupa gust!...cind am considerat ca-mi place m-am oprit in a-l mai adauga...pur si simplu gustam din aluat. De asemenea si in umplutura zaharul l-am inlocuit cu sirop de artar...idem, dupa gust.
La umplutura efectiv am stat si m-am gindit:ce o poate face sa se lipeasca, sa adere perfect la aluat...e logic si foarte simplu...Va dati seama? astept raspunsurile voastre in mesaje...atita va pot spune ca albusul de ou nu e suficient...;)...am incercat metoda, functioneaza pentru un strat subtire de umplutura..insa pe mine nu ma satisface deplin...eu zic ca umplutura face toti banii la cozonac...daca nu e multa si aromata degeaba ne mai chinuim cu cozonacul...




3 comentarii: