...din aluat cu maia salbatica ;)
Reteta cea mai la indemana de aluat simplu cu maia 1:2:3 !adica o parte maia, 2 parti apa, 3 parti de faina si bineinteles 2% sare din total faina din aluat. Metoda trebuie urmata cu strictete, insa eu am facut o exceptie din lipsa de timp in sensul ca am lasat aluatul in frigider citeva zile, am uitat de el. Insa am avut o mare surpriza cind l-am gasit in forma excelenta precum il lasasem...si asta pentru ca l-am inchis binee de tot in bolul Nuovo Clasici de la Tuppeware. nici mai mult, nici mai putin crescut, miros total neschimbat.
Asa ca am trecut la treaba, am luat bucati din aluat, le-am intins cu mainile pe o farfurie putin unsa, am incins ulei in tigaie si am prajit langosii. Pe masura ce-i extrageam din tigaie (se fac foarte repede!) ii ungeam cu putin mujdei de usturoi, iaurt si ii acopeream apoi cu cascaval ras. Se pot servi de fapt cu orice va vine ...gem, dulceata, etc..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu