9 dec. 2014

TARTA DE CRACIUN


O reteta usoara pentru o prajitura frumoasa de Craciun, care cucereste in zilele minunate ale acestei sarbatori, oricind doriti sa o puneti pe masa.... Ea poate sta foarte bine pitita, insa depinde acum ce primiti la schimb! nu uitati, nimic nu e gratis!
Reteta:
Blat: 6 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 6 linguri de ulei, un plic de vanilie, 1 vf de lg de sare neiodata, putin rom, coaja de lamaie si portocala.
Albusurile se bat spuma cu putin rom in Speedy Chef, se adauga zaharul si zaharul vanilat. In Magic Mixer galbenusurile se amesteca  cu sarea + 6 linguri de ulei puse pe rind si, se adauga apoi peste abusurile batute spuma si se omogenizeaza totul bine.  Se adauga faina si celelalte arome. Se baga la cuptor si se lasa la rumenit pina cind blatul  devine auriu. Se face testul cu scobitoarea, iar cind aceasta iese uscata...blatul este gata.
Crema de vanilie se poate face apeland la amabilul dl. Oetker urmind instructiunile de pe plic, poate fi inbunatatita cu 1 pachet de unt si esenta de vanilie etc. Fiecare isi poate crea aceasta prajitura dupa propria imaginatie...Eu am facut si un pic de frisca pentru decor. Bun, bun, bun, mai ales la cafea...;)
Forma de brad se obtine facind un sablon din carton cu ajutorul caruia vom decupa in jurul lui blatul. Se pune creama deasupra, apoi fructele si se orneaza cu ce aveti la indemina, fructe colorate confiate, bomboane colorate, frisca,  nuca de cocos, etc....si puneti si un pic de dragoste, caci asa ne sta noua gospodinelor.
Spor la treaba!
Tips: Din resturile care ramin de la blatul decupat, acestaea se pot aseza pe farfurie intinsa, dind asfel forma unui "alt blat"...si mai rezulta o tarta mai mica...pentru o pisica...:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu