O reteta usoara pentru o prajitura frumoasa de Craciun, care cucereste in zilele minunate ale acestei sarbatori, oricind doriti sa o puneti pe masa.... Ea poate sta foarte bine pitita, insa depinde acum ce primiti la schimb! nu uitati, nimic nu e gratis!
Reteta:
Blat: 6 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 6 linguri de ulei, un plic de
vanilie, 1 vf de lg de sare neiodata, putin rom, coaja de lamaie si
portocala.
Albusurile se bat spuma cu putin rom in Speedy Chef, se adauga zaharul si zaharul
vanilat. In Magic Mixer galbenusurile se amesteca cu sarea + 6 linguri de ulei puse pe rind si, se
adauga apoi peste abusurile batute spuma si se omogenizeaza totul bine. Se adauga faina si
celelalte arome. Se baga la cuptor si se lasa la rumenit pina cind blatul devine auriu. Se face testul cu scobitoarea, iar
cind aceasta iese uscata...blatul este gata.
Crema de vanilie se poate face apeland la amabilul dl. Oetker urmind instructiunile de pe
plic, poate fi inbunatatita cu 1 pachet de unt si esenta de vanilie etc.
Fiecare isi poate crea aceasta prajitura dupa propria imaginatie...Eu
am facut si un pic de frisca pentru decor. Bun, bun, bun, mai ales la
cafea...;)
Forma
de brad se obtine facind un sablon din carton cu ajutorul caruia vom
decupa in jurul lui blatul. Se pune creama deasupra, apoi fructele si se
orneaza cu ce aveti la indemina, fructe colorate confiate, bomboane
colorate, frisca, nuca de cocos, etc....si puneti si un pic de
dragoste, caci asa ne sta noua gospodinelor.
Spor la treaba!
Tips: Din resturile care ramin de la blatul decupat, acestaea se pot aseza pe farfurie intinsa, dind asfel forma unui "alt blat"...si mai rezulta o tarta mai mica...pentru o pisica...:)
Tips: Din resturile care ramin de la blatul decupat, acestaea se pot aseza pe farfurie intinsa, dind asfel forma unui "alt blat"...si mai rezulta o tarta mai mica...pentru o pisica...:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu