30 sept. 2019

LANGOSI UNGURESTI

Ies perfect, e distractiv si mai ales gustos produsul final.
Reteta cu mare drag o pun la dispozitia voastra si sunt sigura de reusita. Faceti rost de dragoste, este simplu!

1 kg de faina, 600 ml apa calduta (se mai poate adauga daca se mai cere pana obtii un aluat elastic), 20-30 gr. de drojdie solida, 20 gr. de sare, 1 LG de zahar, 40 gr. de unt bun! usor topit.

Se face maiaua din drojdie, putina apa calduta, zahar si putina faina, se lasa la crescut, se pune peste faina, se adauga apa calduta si se amesteca tot. In 10 minute aluatul are timp sa se hidrateze, dupa care incepeti sa framantati impreuna cu untul topit care va usura dezlipirea aluatului de pe peretii vasului...se framanta bine pina cind aluatul devine un guguloi, se lasa la crescut dupa care se poate demara actiunea Langoasa. Se ia aluat cit pumnul din care se face o bila pe care, pe planseta infainata o intindeti cu socitorul in grosime de cca 2 mm...si se apreciaza dimensiunea tigaii...Se incinge bine de tot uleiul, care trebuie sa fie din belsug in tigaie astfel incat langoasa sa aiba loc sa se umfle  sa se rumeneasca frumos si uniform. Se arunca foaia de aluat in uleiul incins, unde se va umfla spectaculos, asa ca in pozele mele.

Dupa ce se rumenesc, langosii sunt foarte buni calduti...se servesc cu ce va place, usturoi, smantana si cascaval, dulceata, gem, nutela...etc...chiar si simpli sau dati prin zahara pudra.


Aluatul se poate pastra in frigider si cateva zile, intr-o punga sau un recipient inchis pentru a nu se usca. Langosii ies la fel de buni, ca in prima zi...sau chiar mai buni!
Incercati! e deconectant si distractiv..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu