O reteta extrem de rapida si simpla de fursecuri cu stafide..mmm bune la toate, la cafea, la un ceai bun...si nu numai...bune si atunci cind treci prin bucatarie ..cind simti cum ti se intinde mina dupa ele pe furis...si pleci mai departe..
Predau stafeta cu mare placere tuturor ce doresc sa incerce,
RETETA:
125 gr. faina, 125 gr. zahar, 125 gr. unt, 3 oua, un strop de sare, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie sau portocala, stafide dupa buget..;)
Metoda: se freaca untul cu zaharul pina se obtine o pasta, se adauga apoi ouale unul cite unul dupa care se va incorpora faina + mirodeniile. La sfirsit se adauga si stafidele.....eu pun muuulte...fursecurile sint minunate atunci cind sint bogate in stafide...
Reteta contine cantitati mici, eu de obicei o triplez asfel incit sa-mi ajunga cca. 2 zile fursecurile pe care le maninc cu o "viteza" de 5 buc./min.
...si inca ceva!!!...uneori e necesar sa mai adaugati un pic de faina ( in functie de oua...unele sint prea mari si vor hidrata prea mult aluatul) acest lucru se va observa in special dupa prima tura de fursecuri...cind ele ajung in cuptor ideal este ca stafidele sa ramina acoperite de aluat, sa nu ramina expuse...astfel ele se vor arde si isi modifica gustul devenind usor amarui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu