28 sept. 2014

Tarta de fructe

o tarta pe care mi-am propus s-o pot consuma rapid..in sensul ca nu am facut acel aluat special de tarte nisipos pe care trebuie sa-l astept sa se inmoaie sub crema citeva ore
...cum musafirii se grabeau sa ajunga, am cautat si eu o solutie rapida care sa-mi asigure acest desert pe masa. Asa ca am facut un blat din pandispan pe care l-am si insiropat un pic (am facut un sirop din miere si putin rom), am aplicat rapid o crema de vanilie, fructe din gradina si niste ananas din conserva. Bineinteles ca am fost foarte generoasa cu aromele. 
Pandispanul - 6 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 6 linguri de ulei, un plic de vanilie, 1 vf de lg de sare neiodata, putin rom si coaja de lamaie si portocala.
        








Albusurile se bat spuma cu putin rom, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca cu sarea si 6 linguri de ulei si se adauga peste abusurile batute spuma, se amesteca, se adauga faina si celelalte arome. Se baga la cuptor si se lasa la rumenit pina cind pandispanul capata o culoare aurie. Se face testul cu scobitoarea, iar cind aceasta iese uscata...blatul e gata.
Crema se poate face apeland la dl. Oetker urmind instructiunile de pe plic, poate fi inbunatatita cu 1 pachet de unt si esenta de vanilie etc. Fiecare isi poate crea aceasta prajitura dupa propria imaginatie...Eu am facut si un pic de frisca pentru decor. Bun, bun, bun, mai ales la cafea...;)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu