Maia salbatica 100% hidratare 200 gr.
Apa calduta : 400 gr.
Faina : 600 gr.
Sare neiodata: 14 gr.
Ulei de masline extravirgin: 2 LG
Masline fara samburi 20 buc.
Am amestecat maiaua cu apa si faina si le-am lasat cca 20 de minute pentru autolyse.
Am adaugat sarea si am framintat din ora in ora pina m-am culcat ;)... Cind aluatul e format se adauga uleiul, se incorporeaza si la sfarsit maslinele.
Totul se comporta excelent.
De obicei eu proiectez painea seara, pentru a o lasa peste noapte in frigider iar a doua zi sa o pot coace linistita.
Mi s-a parut o paine deosebita, cu un gust exotic si original, pe care eu cu siguranta o voi mai incerca, poate sub alta formula...caci inca mai am si ulei si masline....de acolo.;)
Posidi - Kassandra, Greece....visam la o paine cu iz de masline... |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu