6 nov. 2011

Paine alba

Ingrediente:

1kg faina alba
600 ml lapte caldut
50 gr drojdie proaspata
2 lg sare
1 lg zahar (sau miere)
30 gr unt
ulei de masline 2 LG
Se dizolva drojdia in laptele caldut + zaharul (mierea), se adauga peste faina, sare, si untul topit. Se framinta totul, se adauga si uleiul de masline, iar aluatul se va dezlipi usor de pe peretii vasului. Se modeleaza bilutele se aseaza intr-o tava. Lasati-le sa cresca aprox. 1 ora. Bagati tava in cuptorul incins pt. aprox inca o ora ( depinde de cuptor). Daca va place, inainte de introducerea painii in cuptor, ungeti-o cu ou si presarati seminte : chimen, mac, susan, nuca pisata, floarea soareleui sau ce aveti pe acolo... Painea este gata cind scobitoarea cu care o veti intepa, va iesi uscata, daca nu, mai lasati painea in cuptor. Sa aveti spor! Mie mi-a reusit...

2 comentarii: